Aanrijdingsschade

300_schermafbeelding_2016_01_26_om_18_17_52.pngEen schade aan de opbouw van een caravan  of camper loopt al snel flink in de papieren. Door de afwijkende, geavanceerde bouwwijze met sandwichpanelen, aluminium en hoogwaardige kunststoffen laat een schadegeval zich niet vergelijken met een (plaat)schade aan een auto. 

De caravan hiernaast heeft tijdens een inhaalmanoeuvre eventjes contact gemaakt met de wielen van de vrachtauto er naast. Het resultaat lijkt alleen een beschadigd luik en wat deuken in de beplating. 

Nadere inspectie leert ons dat ook de constructie rondom het luik beschadigd is. Om deze schade goed te kunnen herstellen, wordt dan ook de gehele zijwand van de caravan vervangen. Het herstel van een schade aan een caravan of camper is dan ook werk voor specialisten. Meijers Caravan en Camperherstel in Zeeland is de vakman bij uitstek. Meijers is aangesloten bij de brancheorganisatie FOCWA. Een extra zekerheid voor vakwerk. Daar ga je met een gerust hart naar toe. Je wordt er persoonlijk en vakkundig geholpen en uw kampeermiddel wordt met alle nodige zorg omringd. Meijers is pas tevreden als u het ook bent. Samen gaan wij voor het beste resultaat en voor u weer een mooie onbezorgde vakantie.

300_schermafbeelding_2016_01_26_om_18_18_05.pngDe constructie van een caravan
De moderne caravan is geconstrueerd uit hoogwaardige materialen. De vloer, de wanden en het dak worden gebouwd in een sandwichconstructie. De buitenwanden bestaan uit een dunne aluminium of kunststof plaat welke is verlijmd op een houten frame gevuld met hoogwaardige isolatiematerialen. Aan de andere kant wordt een plaat triplex gelijmd. Door de verschillende verlijmde lagen onder druk samen te persen, ontstaat een zeer sterke en lichte constructie.

Een nieuwe trend is het toenemende gebruik van kunststof. Steeds vaker is het voor- of achterpaneel van de caravan voorzien van een kunststof (polyester) paneel. Ook worden meer caravans met kunststof zijwanden uitgevoerd. De vloer wordt ook als sandwichconstructie vervaardigd met gebruik van verschillende diktes (geïmpregneerd) triplex.

Het caravandak kent verschillende sandwichconstructies waarbij de dakplaat er 'los' boven op wordt gelegd of geheel wordt verlijmd met de onderlaag.

Omdat een stevige hagelbui de aluminium dakplaat tot een poffertjespan kan omtoveren, worden nu ook dakplaten uit kunststof (GVK) en aluminiumlaminaat (AluFiber) gebruikt welke veel minder gevoelig zijn voor de inslag van hagelstenen.

300_schermafbeelding_2016_01_26_om_18_18_19.pngHet herstel van een grote schade
Een grote schade, zoals u hiernaast ziet, kan inhouden dat een complete zijwand, een deel van de vloer of het dak moet worden vernieuwd.

Een dergelijke, ingrijpende operatie vereist een hoge deskundigheid en goede uitrusting van het bedrijf dat de reparatie uitvoert. Goedkoop is duurkoop. Meijers Caravan en Camperherstel in IJzendijke,  Zeeuws Vlaanderen, heeft alle middelen en kennis ruimschoots voorhanden.

Dergelijke reparaties zijn vaak zeer arbeidsintensief. Zo moeten bij het vernieuwen van een zijwand alle doorvoeren (ramen, roosters, deur en serviceluik) worden uitgebouwd. Ook het lijstwerk rondom dient zorgvuldig te worden verwijderd.

Omdat de aluminium plaat van de zijwand uit twee delen bestaat, kan soms worden volstaan met het vernieuwen van alleen het beschadigde deel. Is de beschadiging doorgedrongen tot in het interieur, dan moet ook hier het meubilair etc. worden uitgebouwd en waar nodig worden vernieuwd.

300_schermafbeelding_2016_01_26_om_18_18_32.pngBij het bestellen van nieuwe onderdelen krijgt het schadeherstelbedrijf te maken met ( lange) levertijden. Zo komt het regelmatig voor dat onderdelen slecht leverbaar zijn, waardoor het weken en soms wel maanden  kan  duren voordat de onderdelen binnen zijn en de schade kan worden hersteld. 

Na het vernieuwen van de beschadigde delen dienen alle uitgebouwde en gedemonteerde delen weer te worden teruggebouwd. Hierbij is een goede afdichting noodzakelijk om het indringen van vocht tegen te gaan. Het zal duidelijk zijn dat dit kostbare reparaties zijn zodat je eigenlijk niet zonder een goede caravanverzekering kunt welke deze kosten dekt. Meijers Caravan en Camperherstel werk samen met alle verzekeringsmaatschappijen. Door het leveren van perfect vakmanschap hebben wij vaak al een jarenlange goede relatie met de opdrachtgevers.