Hagelschade

Het zal je maar overkomen: een hagelbui  tijdens een verder zonovergoten  vakantie; luifel weg, caravan gehavend, ruiten stuk. Hagelstenen zo groot als eieren richten  een ware ravage aan je geliefde auto, caravan of camper. Goed om te weten dat Meijers Caravan en Camperherstel de vakmensen heeft die uw dierbare bezit weer in goede staat terug brengen. Zodat u weer netjes en veilig op weg kunt.

Hier een indruk van de herstelwerkzaamheden na hagelschade:

Een caravan of camper welke een hagelbui met flinke hagelstenen over zich heen heeft gehad, is herkenbaar aan de vele deukjes in het caravandak en aan beschadigingen aan één of meer wanden.

Omdat een onweersbui waaruit de hagel valt vaak gepaard gaat met (draaiende) rukwinden komt het meer dan eens voor dat een caravan behalve het al beschadigde dak, ook aan meer dan één wand beschadigingen oploopt. In deze gevallen loopt het bedrag van de schade hoog op.

Door de toename van deze schadelast wordt mede onder druk van kampeerders en verzekeraars gezocht naar minder gevoelige materialen, want de nu veel gebruikte aluminium dakplaat is door de aard van het materiaal en door de geringe wanddikte nogal gevoelig voor puntbelasting zoals hagel.

De laatste jaren worden de daken van caravans en campers gelukkig steeds vaker van hagelbestendig materiaal gemaakt. Dat neemt niet weg dat het overgrote deel van ons caravanpark nog steeds een gewoon, bijzonder kwetsbaar, aluminium dak heeft.

300_schermafbeelding_2016_01_26_om_18_25_28.pngDe dakplaat van een caravan kan bestaan uit een vast verlijmde dakplaat (sandwichconstructie) of een losliggende dakplaat welke alleen aan de randen en rond de dakluiken is vastgezet. Bij een vast verlijmde dakplaat wordt in de meeste gevallen de nieuwe dakplaat op de oude dakplaat vastgelijmd. Nadeel bij deze methode is dat door het gewicht van nieuwe dakplaat (al snel 50 kg) het laadvermogen van de caravan vermindert. Bij een losse dakplaat wordt -zoals op de foto's is te zien- de oude dakplaat eerst verwijderd.

Bij schade aan de wanden zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan in het geval van enkele kleine deukjes de wand zelf wordt gerepareerd via de Profile-Repair methode. Wanneer door de vele deukjes de voorgaande methode (economisch gezien) niet mogelijk is, wordt het betreffende deel van de zijwand (een zijwand bestaat altijd uit twee aluminium platen) vernieuwd. Er zijn hierbij weer twee mogelijkheden: de nieuwe plaat wordt over de oude plaat heen geplakt, of de oude plaat wordt eerst verwijderd. In het eerste geval wordt de caravan weer wat zwaarder met de consequentie van minder laadvermogen.

Meijers Caravan en Camperherstel in IJzendijke repareert iedere vorm van hagelschade. Of het nu een compleet dak betreft, de zijwanden, achterwand of voorwand, voor ons geen enkel probleem.

600_schermafbeelding_2015_11_24_om_10_29_43.pngUiteraard gebruiken wij uitsluitend originele onderdelen en u kunt in overleg met ons de reparatie op een gewenst tijdstip uit laten voeren.

Het team van Meijers heeft zeer veel ervaring met het herstellen van daken en wanden, en kunnen u zonder enige twijfel 4 jaar garantie geven op de door ons uitgevoerde reparatie.

Meijers is gecertificeerd door de FOCWA en BOVAG wat een onafhankelijke waarborg is voor de kwaliteit van ons werk. Een gerust gevoel.